Story | leestijd: minuten

Tom Herrijgers: Ontdek de ware talenten van jouw medewerker

Geschreven door Tessa Wils

Tom Herrijgers gekend van het online marketing agency 'Marbles' startte 21 jaar geleden met zijn passie en heeft de laatste jaren toegewijd om zijn onderneming zelfsturend te maken. Net is zijn boek 'Onbeperkt verlof' uitgekomen en vandaag vertelt hij hoe je de ware talenten van jouw medewerker kan ontwikkelen. 

Zelfsturende organisatie

Tot op 2015 heeft Tom altijd mensen aangenomen rekening houdende met het financiële, want zoals je weet kosten medewerkers ook heel wat geld, maar toen kwam hij tot de conclusie dat er toch iets niet klopte: mensen kregen burnouts en werken was niet meer leuk , dus moest er iets veranderen. Tom was de baas geworden die hij zelf niet wou worden. Het moest dus anders en stilaan werden alle regels afgeschaft tot op wat het vandaag is : een zelfsturende organisatie. 

Volgens Tom kan je jouw medewerkers best zoveel mogelijk betrekken bij jouw bedrijf en hen de verantwoordelijkheid en vrijheid geven die je zelf als ondernemer ook hebt. Hij is er dan ook van overtuigd dat we de controlerende houding achterwege laten, hoe vroeger ondernemingen net wel werkte, dit alleen maar ten goede komt. 

In zijn boek 'Onbeperkt verlof' dat net uitgebracht is doet hij de evolutie naar dit zelfsturend model volledig uit de doeken en probeert hij andere mensen en ondernemers te inspireren om het ook anders te doen en zo meer werkgeluk te creëren. Ook de fails worden hier ook in gedeeld, want niet alles is niet altijd gelopen zoals ze dachten.

Tom Herrijgers

Talenten ontwikkelen

Binnen Marbles proberen ze echt op zoek te gaan naar iedereen zijn talenten. Mensen laten groeien en het beste uit zichzelf laten halen zorgt er dan ook voor dat ze net die extra mile zullen gaan. Het wil niet zeggen dat iemand op een bepaalde afdeling is gestart dat hij ook de rest van zijn leven daar moet slijten, het is net door nieuwe dingen te laten proberen en mensen te laten ontwikkelen dat er verschuivingen ontstaan en talenten ontwikkeld worden. 

Laat mensen ook fouten maken. Beter een fout gemaakt en geleerd dan geen fout gemaakt. Het is net doordat ze fouten maken dat ze volgende keer weten hoe ze het beter moeten doen en op die manier kunnen ze hun talenten ook laten ontwikkelen.

Werken is plezant

En uiteraard moet werken moet ook plezant blijven. Mensen moeten het leuk vinden om te komen werken en daarom moet je dus ook investeren in jouw mensen en dat kan op heel wat gebieden. Bij Marbles hebben ze het kantoor bijvoorbeeld samen ingericht en werd er een pooltafel voorzien, dé ideale moment om ook eens even over iets anders te praten met jouw medewerkers.

If work isn't fun, you are not playing on the right team.

Frank Sonnenberg // Auteur


Dit artikel is geschreven door Tessa Wils


Gepubliceerd op 19 mei, 2021  en bewerkt op 5 december, 2021

TAGS: Blog, Inspirator, Stories

Vergeet dit artikel niet te delen!


Andere Blog Artikelen

Story

Tessa Wils

Stefanie Broes: Minder stress door betere ademhaling

Stefanie Broes: Minder stress door betere ademhaling

Story

Tessa Wils

Benjamin Van Doorslaer: De Bitcoin Revolutie

Benjamin Van Doorslaer: De Bitcoin Revolutie

Story

Tessa Wils

Peter van Praet (BAVET): een uniek concept (uit)bouwen & beschermen

Peter van Praet (BAVET): een uniek concept (uit)bouwen & beschermen
>
Success message!
Warning message!
Error message!