Story | leestijd: minuten

Tineke Bracke- Hoe een unieke customer experience creëren

Geschreven door Tessa Wils

Tineke Bracke richtte in 2017 het bekende Belgische merk Smoofl op, bekend om zijn hondensnacks en zijn kits om hondenijsjes te maken. Op die manier brengt Tineke een unieke beleving tussen hond en baasje tot stand. Producten van Smoofl zijn verkrijgbaar in heel Europa en sleepte al twee awards in de wacht. 

Smoofl

Smoofl is een Belgisch product dat hondenijsjes verkoopt en daarbij de band tussen hond en baasje vastlegt. Tineke heeft dit samen met David (partner en co-founder van Smoofl) opgericht in 2017. Ondertussen zijn de producten in verschillende Europese landen, UK, Scandinavische landen,... beschikbaar.

smoofl

Pionier

Tineke komt oorspronkelijk niet uit de ondernemerswereld, maar heeft wel ervaring in de ontwikkeling bij beauty en pralines, wat allemaal zeer sensorieel is. Toen zij en haar partner Bacchus, hun eerste hondje kregen, gingen ze op zoek naar allemaal leuke spulletjes voor hun hond. Vooral qua accessoires en toys kan je veel op de markt terugvinden, maar qua voeding is dit allemaal voorvepakt. Toen dachten ze dat er toch nog wel iets leuker was op gebied van snacking voor de honden. Daardoor zijn zij de eerste geworden in wat zij doen, want dit bestond op die moment nog niet.

Ze zijn dus pionier kunnen worden door te kijken wat er nog gedaan kon worden op de markt van hondensnacks en op basis daarvan zijn zij gaan ontwikkelen. Als je dus een nieuw product wil lanceren, kijk dan eerst goed naar de markt wat er al bestaat of wat er nog niet bestaat en creëer dan een niche.

Product op de markt zetten

Als je een product wilt lanceren en op de markt wil zetten dan is het belangrijk om hier zo snel mogelijk mee te beginnen. Op die manier kan je testen wat jouw klanten vinden van jouw producten en kan je met deze feedback jouw producten gaan verbeteren waar nodig. Luister naar jouw klanten en ga dan ook aan de slag met deze feedback.

Je kan starten met een prelaunch. Op die manier kan je testen of er wel effectief interesse in jouw product zal zijn en of mensen ook effectief zouden kopen. Dit is ook de perfecte manier om naar jouw effectieve launch toe te werken.

Heel belangrijk is daarbij ook dat je al in een vroeg stadium met social media start en zo al jouw mogelijke klanten begint te teasen, interactie begint aan te gaan, volgers begint tecreëren, etc.

Belang customer experience

Vandaag verwacht de klant heel veel, meer als vroeger. Zeker als je met consumer producten bezig bent is customer experience enorm belangrijk. Het is noodzakelijk dat alles tot in de puntjes afgewerkt is. Denk maar aan de beleving, service, verpakking, hoe het op social media tot stand komt, etc. Aan alles moet gedacht worden en alles moet ook in orde zijn, want het is de bedoeling dat jouw klanten tevreden zijn. Op die manier creëer je ambassadeurs van jouw merk.

Zorg ook dat wanneer er iets misloopt (wat uiteraard altijd kan gebeuren) dat je klaarstaat voor jouw klanten en op een zo vriendelijk mogelijke manier naar een zo goed mogelijke oplossing op zoek gaat en daarbij jouw klant voor ogen blijft houden.

Ambassadeurs creëren

Ambassadeurs zijn klanten die zo tevreden over jou en/of jouw product zijn dat ze bereid zijn om uit zichzelf reclame te maken. Ambassadeurs zijn dus enorm belangrijk voor jouw naamsbekendheid en leadgeneratie. 

Zeker vandaag kopen mensen sneller iets doordat ze het gezien hebben bij anderen, waarbij dus ook heel het influencer verhaal komt kijken. 

Een manier om ambassadeurs van jouw merk te creëren is door interactie aan te gaan met jouw volgers op social media. Zo toon je ze ook dat je effectief interesse in hen hebt. 

Zoals hierboven ook vermeld door jouw klant te helpen en indien er iets misloopt klaar te staan voor hen en hen een goede service te geven.

ambassadeurs

Wat tijdens de lockdown

Elke crisis creëert ook opportuniteiten . Er komt nu tijd vrij die er anders niet vrij zou geweest zijn, tijd dat je nu op een andere manier kan benutten. Nu is het de moment om zaken te doen waar anders geen tijd voor over bleef, projecten op te starten, dingen in vraag te stellen, etc.

Er is vandaag dus veel potentieel, zeker ook online. Online zijn er heel wat zaken aan het veranderen dankzij de pandemie of zijn er toch heel wat zaken in een stroomversnelling gegaan. Zorg dat je hier ook mee in ontwikkeld. Denk maar aan heel het shopping gebeuren. Vroeger gebeurde alles offline, nu online. Moest je hier nog niet mee bezig zijn dan is het nu de moment om hier ook op de trein te springen.

Every crisis offers you extra desired power.

William Moulton

Raad van Tineke

  • Zorg dat je mensen rondom jou hebt buiten jouw onderneming. Mensen, of mentors waarbij je terecht kan met jouw vragen. Zeker nu met corona kan het leuk zijn om iemand te hebben waarbij je terecht kan. Vaak hebben deze mensen al wat ervaring en kunnen zij bepaalde zaken beter relativeren. 
  • Zorg dat je voldoende financiële kennis hebt. 'Cash flows untill it drops'. Je kan heel mooie plannen en ideeën hebben met heel veel potentiëel, maar als je het niet krijgt gefinancierd of er is geen geld dan stopt het verhaal daar ook vaak. Het financiële is niet de meest sexy kant van ondernemen, maar het is wel noodzakelijk. Zorg dat je voldoende weet en laat je bijstaan door anderen. Zorg ook dat je een 'buffer' opbouwt voor periodes zoals deze of andere crisismomenten.

Dit artikel is geschreven door Tessa Wils


Gepubliceerd op 19 november, 2020  en bewerkt op 5 december, 2021

TAGS: Blog, Grondlegger, Stories

Vergeet dit artikel niet te delen!


Andere Blog Artikelen

Story

Tessa Wils

Stefanie Broes: Minder stress door betere ademhaling

Stefanie Broes: Minder stress door betere ademhaling

Story

Tessa Wils

Benjamin Van Doorslaer: De Bitcoin Revolutie

Benjamin Van Doorslaer: De Bitcoin Revolutie

Story

Tessa Wils

Tom Herrijgers: Ontdek de ware talenten van jouw medewerker

Tom Herrijgers: Ontdek de ware talenten van jouw medewerker
>
Success message!
Warning message!
Error message!

Ontketen jouw volle potentieel

Je verdient écht succes  🚀