Story | leestijd: minuten

Stefanie Broes: Minder stress door betere ademhaling

Geschreven door Tessa Wils

Ons gesprek met Stefanie Broes laat zich samenvatten in een slagzin die niet zou misstaan op een hip t-shirt: Slow Down To Go Faster. Met haar broer Michaël ontwikkelde ze Moonbird, een toestel dat mensen helpt om beter te ademen. “Wie bewust ademt, haalt even z’n voet van het gaspedaal en kan daarna de dingen met meer focus aanpakken”.

Moonbird

We ademen (hopelijk) allemaal. Een heel leven lang. En toch zijn velen onder ons er niet goed in. “Stop 100 ondernemers in een kamer, vraag hen om even te focussen op hun ademhaling en je zal zien dat dat voor velen moeilijk en confronterend is”, zegt Stefanie. “Over het algemeen zijn mensen zich totaal niet bewust van hun ademhaling.”

Nochtans kent een goede ademhaling een heleboel voordelen. Een sterker immuunsysteem, verhoogde focus & creativiteit en zelfs een langere levensduur. Bovendien blijft het effect van goed ademen niet beperkt tot jezelf. “Stress werkt aanstekelijk. Als jij op je werk gestresseerd rondloopt, straalt dat af op je collega’s. Daarom is het belangrijk om af en toe een korte check te doen. Sluit even je ogen en word je bewust van je ademhaling. Is die verhoogd? Of oppervlakkig? Daarna kan je met dat bewustzijn aan de slag.”

Vertragen

Om dat laatste makkelijker te maken hebben Stefanie en haar broer Moonbird bedacht. Dat is een kleine tool - hij past makkelijk in je handpalm - die het ritme aangeeft waarop je moet ademen. “Het effect is vergelijkbaar met dat van een baby die op de borst van een ouder rust. Net als een borstkas krimpt de Moonbird in en zet hij vervolgens weer uit. Door mee te ademen op dat tempo kan je volledig ontspannen.”

Samen willen Michaël en Stefanie de levens van mensen vertragen. “Heel veel mensen leven op automatische piloot”, vertelt Stefanie. “Met Moonbird willen we mensen laten nadenken over hun ademhaling en bij uitbreiding over hun manier van leven.” Voorlopig lijkt dat aardig te lukken. In minder dan een jaar tijd hebben meer dan 1000 mensen een Moonbird aangeschaft. Daarbovenop hebben ze een netwerk uitgebouwd van een 250-tal psychologen en ademhalingstherapeuten die Moonbird aanbevelen.

Dat hun start-up op korte tijd erg succesvol is, blijkt geen toeval. Het duo is met een uitgekiend plan gestart en ze vullen elkaar erg goed aan. “Ikzelf heb een medische achtergrond, terwijl Michaël veel financiële kennis heeft. Laat ons zeggen dat we al over 80 procent van alle knowhow beschikten. Voor de overige 20 procent deden we beroep op zowel ondernemers als wetenschappers.”    

Tips

Om af te sluiten heeft Stefanie nog 3 concrete tips in petto voor haar collega-ondernemers: 

  1. Sta een half uurtje vroeger op. Door je ochtendroutine trager te doen, start je de dag veel relaxter.
  2. Doe niet aan multitasken. Het is veel efficiënter om je op één taak te focussen. Bovendien zal het je veel meer rust schenken.
  3. Koop een Moonbird, natuurlijk!

Dit artikel is geschreven door Tessa Wils


Gepubliceerd op 30 november, 2021  en bewerkt op 5 december, 2021

TAGS: gezondheid, Innovator, moonbird, ondernemen, Stories

Vergeet dit artikel niet te delen!


Andere Blog Artikelen

Story

Tessa Wils

Benjamin Van Doorslaer: De Bitcoin Revolutie

Benjamin Van Doorslaer: De Bitcoin Revolutie

Story

Tessa Wils

Tom Herrijgers: Ontdek de ware talenten van jouw medewerker

Tom Herrijgers: Ontdek de ware talenten van jouw medewerker

Story

Tessa Wils

Peter van Praet (BAVET): een uniek concept (uit)bouwen & beschermen

Peter van Praet (BAVET): een uniek concept (uit)bouwen & beschermen
>
Success message!
Warning message!
Error message!