Story | leestijd: minuten

Laurentine Van Landeghem — Van Blog tot Een Merk dat Verkoopt

Geschreven door Tessa Wils

Laurentine Van Landeghem gaf haar school op om van haar modeblog haar werk te maken. Wat volgde was een ondernemersreis van winkels, events en een snelgroeiende online business. Eind 2018 - op haar 25ste - verkocht Laurentine Van Landeghem haar merk aan de grote Belgische kledingketen ZEB.

Haar levensmotto: "Het lot beloont de dappere: je moet gaan voor wat je wil en je mag je door niemand laten tegenhouden."

Start van Clouds of fashion 

Laurentine is haar ondernemersreis gestart met haar blog 'Clouds of Fortunes' waar ze haar dagelijkse outfits, recepten, etc. op plaatste. Van daaruit is ze DIY-projecten beginnen maken die ook op deze blog verschenen waardoor voor haar de bal aan het rollen is gegaan.

Nadien volgde al heel snel de uitbouw van haar merk naar meerdere winkels, modeshows, het schrijven van een boek,...

Haar papa zei: 'Ofwel wordt het een flop, ofwel wordt het zo'n succes dat het pand snel te klein zal zijn.' En Laurentine  had geluk dat dit het tweede was.

Ze gelooft er sterk in dat je een verhaal moet brengen en mensen moet overtuigen van wat je verkoopt al heb je nog het beste product. Zorg dat je dus als bedrijf tussen de massa uitspringt, want vaak breng je een product en/of dienst op de markt dat al bestaat. Dan moet je zorgen dat ze jou zien en dat kan door iets unieks te creëeren.

Omgaan met uitdagingen

Tijdens heel haar reis heeft Laurentine uiteraard ook te maken gehad met enkele uitdagingen , zoals elke ondernemer want niet alles loopt van een leien dakje.  Achteraf gezien voor haar was haar hoofd boven water houden de grootste struggle die zij heeft gekend. Ze geeft dan ook aan dat je als ondernemer jezelf een plaatst moet geven en aan jezelf moeten werken.

Werk aan jezelf

Zorg als ondernemer in de eerste plaats voor jezelf op alle mogelijke manieren. Door gezonde voeding, beweging, mediteren, dankbaar te zijn, kortom je kan heel wat doen om jezelf goed te voelen en te verzorgen. Want hoe beter jij jezelf voelt, hoe productiever je ook zal worden en dat resulteert in meer succes.

Lees zeker ook het artikel 'Ochtendroutines om jouw productiviteit en succes te verhogen' en leer voor jezelf te zorgen.

Opstarten

Veel ondernemers hebben het vaak moeilijk om op te starten. Je bent vaak nog jong, hebt geen ervaring en hebt dus in de ondernemerswereld nog niets bewezen waardoor je soms tegen blokkades kan lopen. Dan is het belangrijk dat je verder blijft gaan en jezelf niet laat tegenhouden! 

Personeel

Werken met personeel is vaak ook een hele uitdaging: waar vind je de goede mensen, hoe behandel ik ze, wat doe ik om zeker te zijn dat ze blijven, etc.  Ook Laurentine heeft hier moeilijkheden en teleurstellingen mee ervaren. Goede mensen vinden die dezelfde visie delen als jou is zeker niet gemakkelijk, maar wel noodzakelijk voor jouw onderneming.

Kracht van het universum

Laurentine heeft altijd heel onbewust maar wel heel sterk aan affirmaties gedaan en gevisualiseerd. Vandaag de dag is ze hier wel heel bewust mee bezig en mediteert ze ook. Ze heeft zelfs een vision board over hoe zij wil dat haar leven eruit ziet. Ze vindt dit enorm belangrijk en geeft aan dat dit vaak een onderschatte kracht is die wij als mensen hebben. Het geloof in jezelf is het allerbelangrijkste wat er is. 

En dat is ook helemaal waar! Geloof in jezelf, ook al is het moeilijk. Want als jij niet in jezelf gelooft, dan gaan anderen jou en jouw merk ook niet geloven. En daar kan je heel wat hulpmiddelen zoals een vision board, affirmaties , dankbaarheidsoefeningen, etc. voor gebruiken.

Raad voor ondernemers

2 tips die Laurentine meegeeft aan zowel startende als ervaren ondernemers:

Volg jouw buikgevoel, jouw passie. En je moet jezelf goed laten begeleiden. Niet denken dat je alles zelf kan of moet kunnen (wat tegenwoordig vaak zo lijkt) en jezelf op de eerste plaats blijven stellen. Als je dit niet doet, dan is jouw bedrijf niets waard. 

Zorg voor jezelf.  Zelfzorg is enorm belangrijk. Je moet dingen zoeken die je hoofd leeg maken, die je kunnen ontspannen. En dit blijven doen, niet alleen wanneer je jezelf minder goed voelt, maar zeker wanneer het heel goed gaat.

Dit artikel is geschreven door Tessa Wils


Gepubliceerd op 10 augustus, 2020  en bewerkt op 5 december, 2021

TAGS: Blog, Stories, Vrijheidsstrijder

Vergeet dit artikel niet te delen!


Andere Blog Artikelen

Story

Tessa Wils

Stefanie Broes: Minder stress door betere ademhaling

Stefanie Broes: Minder stress door betere ademhaling

Story

Tessa Wils

Benjamin Van Doorslaer: De Bitcoin Revolutie

Benjamin Van Doorslaer: De Bitcoin Revolutie

Story

Tessa Wils

Tom Herrijgers: Ontdek de ware talenten van jouw medewerker

Tom Herrijgers: Ontdek de ware talenten van jouw medewerker
>
Success message!
Warning message!
Error message!