Story | leestijd: minuten

Benjamin Van Doorslaer: De Bitcoin Revolutie

Geschreven door Tessa Wils

Benjamin Doorslaer trok recent de deur van zijn succesvolle vastgoedkantoor achter zich dicht om zijn ware passie na te jagen. Hij stichtte het online platform Money Matrix, waarop mensen kunnen inschrijven voor advies over geld, investeren en de weg naar financiële vrijheid. Wij wisten hem te strikken voor een gesprek over de nieuwe weg die hij is ingeslagen: “Binnen 10 jaar zal de blockchain technologie de wereld drastisch veranderd hebben.”

Money Matrix

Maar vooraleer hij dieper op die uitspraak ingaat eerst nog even over zijn ondernemerschap. Waar komt dat vandaan? “Mijn vader en mijn bompa waren met vastgoed bezig. Aan de keukentafel ging het vaak over huren en verhuren. En vooral ook over alle problemen die daarbij kwamen kijken. Je zou kunnen stellen dat het ondernemen mij met de paplepel is ingegeven.” 

Het recentste resultaat van die ondernemingsdrang is zoals gezegd Money Matrix. Via zijn sociale media voelde Benjamin dat veel mensen zich zorgen maken over hun financiële toekomst. “Voor veel mensen voelt het alsof overheden en centrale banken er niet meer voor hen zijn, maar voor de superrijken, de happy few”, zegt hij daarover.

In zijn online coaching sessies begeleidt hij nu mensen richting financiële vrijheid én daarbovenop geeft hij ook inzicht in het grotere plaatje, dat van een nieuw economisch systeem gestoeld op blockchain technologie.

Alles is informatie

Benjamin is een grote believer van die technologie, waarbij macht in de handen van de gewone, werkende mens terechtkomt en niet in die van een derde partij. Ter illustratie beschrijft hij de verkoop van een huis. Normaal komt daar een notaris aan te pas die de transactie van het eigendom valideert. In een monetair blockchainsysteem worden dergelijke derde partijen overbodig en vervangen door wiskundige algoritmes. 

Voor wie dat nog steeds abstract klinkt, legt Benjamin het nog eens haarfijn uit. “Alles is informatie. Het feit dat ik eigenaar ben van een pand is gewoon informatie, geofficialiseerd op een papier door een notaris. Blockchain laat dat proces digitaal, gecodeerd, zonder tussenpersoon plaatsvinden. Dat is niet alleen ontelbare keren efficiënter, maar het maakt ook fraude onmogelijk.”

Benjamin is er rotsvast van overtuigd dat die verdere digitalisering van onze maatschappij niet te stuiten is. Dat ziet hij onder andere bevestigd als hij naar zijn neefje kijkt. “Wanneer hij met vrienden afspreekt, is dat digitaal, in Fortnite. Voor zijn verjaardag vraagt hij een bon die alleen in die digitale wereld waarde heeft.”

“De revolutie is bezig”, concludeert hij. “Lees je in, kijk YouTube-video’s en luister podcasts en dan zullen er spontaan enkele lampjes beginnen branden. En hoe sneller je het grote plaatje snapt, hoe beter je uit de clash tussen oud & nieuw zal komen.” 

Dit artikel is geschreven door Tessa Wils


Gepubliceerd op 19 november, 2021  en bewerkt op 5 december, 2021

TAGS: bitcoin, Blog, cryptocurrency, financiën, ondernemen, Stories, Vrijheidsstrijder

Vergeet dit artikel niet te delen!


Andere Blog Artikelen

Story

Tessa Wils

Stefanie Broes: Minder stress door betere ademhaling

Stefanie Broes: Minder stress door betere ademhaling

Story

Tessa Wils

Tom Herrijgers: Ontdek de ware talenten van jouw medewerker

Tom Herrijgers: Ontdek de ware talenten van jouw medewerker

Story

Tessa Wils

Peter van Praet (BAVET): een uniek concept (uit)bouwen & beschermen

Peter van Praet (BAVET): een uniek concept (uit)bouwen & beschermen
>
Success message!
Warning message!
Error message!